– hengitä hyvää

-- (otayhteytta.png)  OTA YHTEYTTÄ

Puhelin 09 477 8940 tai
terveysilma (at) terveysilma.fi

Millaista ilmaa sinä hengität?

Oletko tullut ajatelleeksi, että sisäilman laatuun vaikuttaa merkittävästi, millaisen suodattimen läpi kotiisi tuotava raitis ilma kulkee. Terveysilman Velco-korvausilmaventtiileillä ja niiden yhteydessä käytettävillä F7-luokan Filtrete-suodattimilla sisälle johdettava ilma puhdistuu tehokkaasti. Filtrete-suodatin estää katu- ja siitepölyn lisäksi myös pienhiukkasten pääsyn asuntoon. Vaikka laatuero karkeasuodattimiin on huikea, hinnassa ero ei juuri näy.

Kodin sisäilma on täynnä erikokoisia hiukkasia. Suuret voimme huomata – pölynä pinnoilla, siitepölynä ikkunalasissa tai hiekkapölynä lattialla. Isoista hiukkasista on kiusaa lähinnä kodin siisteyden kannalta sekä lyhytaikaisena yskänärsytyksenä.

Terveydelle vaarallisempia ovat näkymättömät pienhiukkaset. Niitä sisäilmaan eksyy ulkoa muun muassa liikenteen, katupölyn ja puunpolton seurauksena. Puolet pienhiukkasista kulkeutuu meille rajojen ulkopuolelta. Keuhkorakkuloista verenkiertoon saakka tunkeutuvat pienhiukkaset ovat vaarallisia erityisesti sydän- ja hengityselinsairaille. Pitkäaikainen altistus pienhiukkasille lyhentää elinikää.

Laadukkaiden ilmansuodattimien suosiminen vaikuttaa suoraan hengitysilmaan ja sitä kautta koko perheen terveyteen ja elämisen laatuun.

-- (IMG_0351-29.JPG)

Karkeasuodatin pysäyttää vain osan ilman epäpuhtauksista.


Korvausilmaventtiili vaihtoon – puhtaan ilman puolesta
 

Julkiseen keskusteluun ovat nousseet koneellisen ilmanvaihdon suodattimet, joita muistutetaan – aivan oikein – vaihtamaan säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa. Vähemmän näkyvästi on ollut esillä, että myös korvausilmaventtiileihin on mahdollista saada tehokkaat suodattimet. Kun asunnossa on koneellinen poisto ja painovoimainen korvausilma, suodatus on mahdollista järjestää jopa paremmin kuin täysin koneellisessa ilmanvaihdossa.

Kätevimmin hyvän sisäilman saa vaihtamalla vanhat, käsisäätöiset seinäventtiilit termostaattiohjattuihin malleihin, joissa on mukana tehokkaat suodattimet. Korvausilmaventtiilien uusiminen ei ole kallis toimenpide, yleensä asunnon ilmanvaihdon parantaminen onnistuu muutamalla satasella.

Terveysilman Velco-venttiili varustettuna F7-luokan Filtrete-suodattimella on noussut eräänlaiseksi standardiksi kun painovoimaista ilmanvaihtoa päivitetään nykymittapuulla toimivaksi.

– Viime aikojen ilmiö on, että käsisäätöisiä venttiileitä vaihdetaan näihin automaattisesti toimiviin venttiileihin. Usein syynä on halu päivittää vanha ja toimimaton venttiili ajanmukaiseksi. Moni on myös maininnut syyksi toiveen saada venttiiliin mukaan hyvä ilmansuodatus, kerrotaan Terveysilmasta.

Filtrete-suodatin takaa puhtaan sisäilman
 

Korvausilma-suodattimien tehosta kerrotaan F-luokituksella. Mitä suurempi numero kirjaimen perässä on, sitä tehokkaampi suodatin on kyseessä. Esimerkiksi F7-suodattimeen tarttuu 95 prosenttia hiukkasista, joiden koko on yli 0,4 mikrometriä eli millin tuhannesosaa.

VTT:n tutkimusten mukaan Terveysilman Filtrete-suodatin täyttää F7-luokan suodattimen erotusasteen vaatimukset, eli se suodattaa esimerkiksi siitepölyn sataprosenttisesti. Filtrete-suodatin on kuitenkin enemmänkin kuin siitepölysuodatin, sillä se pysäyttää tehokkaasti myös vaaralliset pienhiukkaset.

Filtrete-suodattimen tehokkuutta lisää sen kuiduissa oleva pieni sähkövaraus.Varaus vetää pienhiukkasia puoleensa kuin magneetti. Siksi kankaan ei tarvitse olla tiheää suodattaakseen tehokkaasti ja raitis ilma pääsee hyvin virtaamaan sen läpi.

-- (IMG_2140.JPG)

Filtrete-suodatin estää ulkoilman epäpuhtauksien kulkeutumisen asuntoon tehokkaasti.


Alunperin Filtrete-suodatin on suunniteltu lääketieteelliseen käyttöön kohteisiin, joissa suodattimelta vaaditaan korkeaa epäpuhtauksien erotusastetta ja hyvää ilmanläpäisykykyä. Sitä käytetäänkin yhä edelleen muun muassa leikkaussalien laitteissa ja hengityssuojaimissa.

Korvausilmaventtiilien suodattimista Filtrete on selvästi tehokkain. Samasta materiaalista valmistetaan suodattimia myös tuuletusikkunoihin. Tuuletusikkunaan asennettavat Filtrete-suodattimet ovat päässeet erityisesti allergikkojen suosioon, mutta suodattimia voi suositella kaikille, jotka haluavat varmistaa asuntoihinsa puhtaamman korvausilman. Suodattimen vaihto kaksi kertaa vuodessa on tehty helpoksi – apuvälineitä ei tarvita ja aikaa kuluu muutaman minuutti. Vaihtosuodattimia myyvät rautakaupat ympäri Suomen. Laadukkaan Filtrete-suodattimen saat tavallisen karkeasuodattimen hinnalla.