– hengitä hyvää

-- (otayhteytta.png)  OTA YHTEYTTÄ

Puhelin 09 477 8940 tai
terveysilma (at) terveysilma.fi

Venttiilikokonaisuudet äänenvaimennuksella

Valitse Velco VLK- tai VKS-kokonaisuus kun haluat Velco-venttiilin lisäksi myös tehokkaan äänenvaimennuksen. Äänenvaimentimet ovat VTT:llä testattuja tuotteita. VLK-kokonaisuus sopii uuteen läpivientiin ja pitää sisällään ulkoseinään asennettavan tuulensuojan. Vanhaa venttiiliä saneerattaessa on Velco-VKS oikea valinta. Kumpikin kokonaisuus on saatavilla sekä 125 mm että 160 mm läpivientiin.

Äänenvaimennin on valmistettu puristemateriaalista (polyesterivaahtomuovi), joka on pinnoitettu ulkovaipaltaan mustalla polyuretaanikalvolla. Materiaali on pölyämätön ja sen pintakerros suojaa kosteudelta.

Velco VLK-tuotekokonaisuus

 

-- (VLK.png)
-- VLK_tekniset (Piirrokset2.1.png)


-- (pdf.jpg) VELCO-venttiilin testitulokset (VTT)
-- (pdf.jpg) FILTRETE-suodattimen testitulokset (VTT)
-- (pdf.jpg) Äänenvaimentimen testitulokset 2010 (VTT)

 

VLK:n asennus


Alla kuvia läpivientisarjan (VLK-2) asennuksesta tiiliverhoiltuun taloon, jossa on betonielementtiseinät. Läpivientireikä (halk.165 mm) on tehty timanttiporaamalla, ja reikään on asennettu äänenvaimennusputki teleskooppiputkien sisään. Julkisivussa on käytetty tiilenpunaista tuulensuojaritilää. Sisätiloissa siistiin lopputulokseen päästään käyttämällä pyöreää asennuslevyä.

-- (uuteenlapivientiin.jpg)

-- (uuteenlapivientiin_sisalta.jpg)

Huomioon otettavaa

  • Jos et ole varma, mihin huoneisiin korvausilmaventtiilit asennetaan, lue lisäohjeita kohdasta tietopankki.
  • Venttiili kannattaa sijoittaa lämpöpatterin ja ikkunan yläpuolelle. Jos se ei ole mahdollista, asennus kannattaa tehdä huoneen takimmaiseen nurkkaan mahdollisimman ylös lähelle kattoa. Venttiiliä ei kuitenkaan kannata sijoittaa esimerkiksi suoraan sängyn yläpuolelle.
  • Terveysilman valikoimasta löytyy useita erimallisia ja -värisiä ulkoritilöitä.
  • Tuulensuoja TS-100 sopii hyvin ulkoritiläksi tuulisille paikoille. Malli soveltuu parhaiten esimerkiksi kerrostalojen julkisivuihin, koska TS-100 johdattaa sadeveden pois seinän pinnasta. Siten ulkoritilän alle ei pääse muodostumaan sadeveden valumajälkiä.
  • Seinään asennettavia (irrallisia) teleskooppimaisia putkia voidaan tarvittaessa lyhentää. Parhaiten lyhennys sujuu rautasahalla. Yhden putken pituus on 150 mm.
  • Jos seinän paksuus on esimerkiksi 280 mm, riittää siihen kaksi putkea. Putkien yhdistämiskohtaan jätetään 20 mm pelivaraa.
  • Venttiilin suodatinosaa voidaan helposti lyhentää leikkaamalla suodatinosan kehikkolanka sopivan mittaiseksi. Vakiomallissa suodatinosan pituus on 250 mm. Jos ulkoseinän paksuus on alle 150 mm, on käytettävä Filtrete VS-115 mallia. Normaali suodatin VS-100 on erittäin tehokas, joten se vaatii paljon suodatuspinta-alaa. Suodattimen pinta-ala saadaan suureksi käyttämällä seinän paksuutta hyväksi. Muuten suodatin joudutaan vaihtamaan useammin.

Asennus- ja peitelevyt tarjoavat siistin ja toimivan ratkaisun erilaisissa kohteissa, joissa VELCO-venttiili asennetaan olemassa olevaan läpivientireikään. Asennuslevy on kauluksella varustettu malli ja peitelevy puolestaan tasainen levy.          

Ulko- ja tuulensuojaritilöitä on useita vakiovärejä ja -kokoja. Toimitamme myös rakennuksen julkisivun värisävyyn maalattuja ulkoritilöitä.

Tarkemmat mitat läpivientisarjan osista löytyvät Korvausilmaventtiilit-otsikon alta kohdasta Tekniset tiedot.

VELCO VKS -tuotekokonaisuus

-- (VKS.png)

-- VKS_tekniset (Piirrokset1.1.png)

 


Äänenvaimentimen asennus on helppo toteuttaa vanhan venttiilin saneerauksen yhteydessä. Vaimenninta on helppo muotoilla ja leikata esimerkiksi mattoveitsellä läpivientikanavan muotojen vaatimaan mittaan. Vanhaa "rautaluukkuventtiiliä" saneerattaessa ei tarvita erillistä läpivientiputkea: äänenvaimennin vain työnnetään aukosta seinän sisälle.