Miksi valita alkuperäissuodattimet?

31.3.2020
Terveysilma

Valitsemalla alkuperäiset Filtrete-suodattimet varmistat, että sisäilma on puhdasta ja ilmanvaihto toimii kuten on suunniteltu.

Markkinoilla olevat tarvikesuodattimet saattavat näyttää erehdyttävästi alkuperäisiltä suodattimilta. Olennainen ero piilee kuitenkin niiden materiaalissa, sillä tarvikesuodattimien rakenne ja paksuus poikkeavat alkuperäisestä Filtrete-suodattimista. Tarvikesuodatinten epäpuhtauksien erottelukyky perustuu usein niiden paksuun suodatinmateriaaliin. Liian paksua suodatinta käytettäessä riskinä kuitenkin on, ettei asuntoon pääse virtaamaan tarpeeksi korvausilmaa liian suuren painehäviön myötä. 

Filtrete vangitsee pienimmätkin hiukkaset sähköisen varauksen avulla

Alkuperäisen Filtrete-suodattimen ainutlaatuinen teho saadaan aikaan sen kuituihin ladatun sähköisen varauksen avulla. Filtrete-suodatin kykenee suodattamaan epäpuhtauksia kahdella tavalla. Epäpuhtaudet jäävät kiinni suodattimen kuiturakenteeseen joko mekaanisesti tai suodattimen kuituihin ladattu sähköinen varaus vetää ne magneetin tavoin puoleensa. Erinomaisen suodatustehon lisäksi patentoitu tekniikka mahdollistaa materiaalin huokoisen ja hyvin ilmaa läpäisevän rakenteen. 

Filtrete-suodattimet ovat VTT:n testaamia ja tutkimuksissa niiden on todettu täyttävän korkeat F7-suodatusluokan vaatimukset. F7-luokan hienosuodattimet pysäyttävät lähes kaikki yli 0,4 mikrometrin kokoiset hiukkaset. Käytännössä tämä tarkoittaa, että siite- ja katupölyn lisäksi suodatin kykenee suodattamaan myös terveydelle kaikkein haitallisimpia pienhiukkasia.


Filtere-suodattimen tekniset tiedot

VS-100 vaihtosuodattimet Velco-venttiiliin

Huono ilmanvaihto aiheuttaa ongelmia