Filtrete-suodattimien tekniikka

Suodatinkankaan kuitujen pieni sähköinen varaus vetää hiukkasia puoleensa kuin magneetti. Siitepöly, katupöly ja myös terveydelle vaaralliset pienhiukkaset tarttuvat kankaaseen.

Huokoinen rakenne mahdollistaa ilmanvirtauksen pienellä painehäviöllä. 3M-yhtiön kehittämä FILTRETE™ -suodatin vangitsee pienimmätkin hiukkaset sähköisen varauksensa avulla.

Tavanomaiset kuiturakenteiset suodattimet keräävät kyllä näkyvät hiukkaset tehokkaasti, mutta pienten, näkymättömien, hiukkasten erotteluun ne eivät kykene. Filtrete-elektreettisuodattimen tehokkuus näkymättömien partikkeleiden suodattamisessa perustuu suodatinmateriaalin sähköä johtamattomien kuitujen sähköiseen varaukseen.

Filtrete-elektreettisuodattimen kuidut erottavat pölyhiukkasia kahdella tavalla: hiukkaset jäävät kiinni suodattimen kuiturakenteeseen joko mekaanisesti, tai suodattimen kuidut vetävät ne suuren sähköisen varauksensa vuoksi magneetin tavoin puoleensa.

Filtrete-suodatinmateriaali on karstattu ja neulalävistetty avoimeksi ja yhtenäiseksi non-woven -tyyppiseksi verkkorakenteeksi. Sen tilavuustiheys on noin 7 %.

Ota yhteyttä Katso jälleenmyyjät

Elektreettisuodatin on tehokas

Kirkkaassa auringonvalossa on helppo nähdä, kuinka paljon ympärillämme leijuu pölyä. Emme kuitenkaan näe kaikkea, sillä suurin osa hiukkasista on silmälle liian pieniä havaittavaksi. Tätä ilmaa me myös hengitämme.

Tämän vuoksi sisälle johdettua ulkoilmaa on tärkeää voida myös suodattaa. Pölyhiukkasten joukossa on myös useita allergiaa, astmaa ja muita hengitystiesairauksia aiheuttavia hiukkasia, kuten siitepölyä ja itiöitä.

Kun sisäilman on oltava puhdasta - onpa kyse sitten sairauksien ehkäisystä tai vaikkapa hienomekaanisten elektronisten laitteiden kokoonpanosta - ratkaisuksi käy Filtrete-elektreettisuodatin.

Filtrete-elektreettisuodattimella on kaksi huomattavaa etua verrattuna tavanomaiseen raitisilmasuodattimeen

  1. Näkymättömät, jopa alle yhden mikronin kokoiset hiukkaset tarttuvat sähköisesti kuitujen pintaan kaikkialle kuiturakenteeseen. Filtrete-elektreettisuodattimella saavutettava erottelukyky on lähes 100 prosenttia.
  2. Suodattimen avoimen runkorakenteen ja ohuen suodatinkankaan ansiosta ilman virtausvastus on mahdollisimman pieni, jolloin ilma virtaa tehokkaasti normaalikokoisten tuloilmaventtiileiden läpi.

  • Kivi- ja hiekkapölyä kiinnittyneenä suodatinkankaan kuituun (x1700). Kuva Työterveyslaitos. 
  • Ilmansuodatin on vaihdettava kun se on selvästi mustunut, mutta vähintään kerran vuodessa.     

Polypropeenisuodatin

Filtrete-suodatinkuitu on valmistettu kosteuden kestävästä polypropeenista (PP). Polypropeeni johtaa erittäin huonosti sähköä ja hylkii vettä. Filtrete kuitu kestää hyvin lämpöä ja materiaali on käynyt menestyksekkäästi läpi useita viranomaisten palotestejä (standardit BS3120, DIN 54438, UL 900 ja FMCSS302).

Erottelukyky on osoittautunut erinomaiseksi kaikissa olosuhteissa: -40 °C asteesta +90 °C asteeseen. Filtrete-suodatinmateriaalin kuidut ovat poikkileikkaukseltaan suorakaiteen muotoisia ja vahvuudeltaan noin 10 mikronia. Leveyttä kuiduilla on noin 60 mikronia, mikä lisää edelleen suodattimen tehokasta suodatuspinta-alaa.

Filtrete-kuidun varaustiheys on noin 50 nC/cm, mikä on suurempi kuin muiden samankaltaisten kuitujen. Filtrete-suodattimia voidaan varastoida vähintään viisi vuotta (normaaliolosuhteissa) ilman, että suodatinkankaan ominaisuudet sanottavasti muuttuvat.

Ota yhteyttä Katso jälleenmyyjät