Korvausilmaventtiilit kaikkiin kohteisiin

Puhdas sisäilma lisää hyvinvointia sekä kotona, että julkisissa tiloissa. Venttiilimme pitävät rakennuksen ilmanvaihdon optimaalisena vuodenajasta riippumatta. Asennus sujuu helposti sekä uusiin että vanhoihin kiinteistöihin. 

Velco-korvausilmaventtiilit päästävät raitista ilmaa tilaan juuri sopivasti samalla rakennuksen energiatehokkuutta parantaen. Niiden sisäänrakennettu termostaatti säätää ilmanvaihtoa ulkolämpötilan mukaan – lämpimällä säällä suuremmalle, kylmällä pienemmälle.

Venttiileihin on saatavilla myös Filtrete-ilmansuodattimet, jotka estävät pienimpienkin epäpuhtauksien leviämisen tiloihin. Äänenvaimentimilla ja muilla lisäosilla voidaan vastata myös esimerkiksi meluisten paikkojen ilmanvaihdon haasteisiin.

Korvausilmaventtiilimme sopivat paikkaan kuin paikkaan. Mallistosta löydät ratkaisut kerros-, rivi- ja omakotitaloihin, vapaa-ajan asuntoihin ja yritysten toimitiloihin. Kaikilla Velco-tuotteilla on 10 vuoden takuu.

Vanhan venttiilin tilalle Velco VSR-tuotekokonaisuudet
Uuteen läpivientiin Velco VLR-tuotekokonaisuudet
Puiseen tuuletusluukkuun Velco VTR-tuotekokonaisuus

Ota yhteyttä Katso jälleenmyyjät

   

Termostaatti säätää venttiililautasen avausta portaattomasti muuttuvan ulkolämpötilan mukaan +10°C:een ja –5°C:een välillä. Tätä kylmemmällä ilmalla muutaman millin minimiavaus takaa riittävän ja vedottoman ilmanvaihdon.

  • sopii tilaan kuin tilaan: kerros-, rivi- ja omakotitaloon, mökille ja saunaan
  • venttiileihin saatavilla korkealaatuinen F7-luokan suodatin sekä äänenvaimennus
  • venttiilit, suodattimet ja äänenvaimentimet ovat VTT:n testaamia
  • VELCO-venttiilillä 10 vuoden takuu
  • kokovaihtoehdot: 80 mm, 100 mm, 125 mm ja 160mm
  • väreinä: valkoinen, ruskea ja musta

Filtrete mahdollistaa ensiluokkaisen ilmansuodatuksen

Filtrete-suodatin takaa puhtaan ja terveellisen korvausilman jokaiseen kotiin. Ilmansuodattimen poikkeuksellinen teho perustuu suodattimen kuituihin ladattuun pieneen sähköiseen varaukseen. Filtrete toimii kuin magneetti. Se kiinnittää itseensä korvausilmasta siitepölyn, katupölyn ja terveydelle ne kaikkein haitallisimmat pienhiukkaset. Filtrete täyttää F7-luokan suodattimen erostusasteen vaatimukset.

lue lisää

Velco-venttiilien ominaisuudet

Velco VT-80

Käytetään yleensä halkaisijaltaan 80mm kokoisen vanhan venttiilin uusimisen yhteydessä.

Velco VT-100

Yleisimmin käytetty malli. Sopii parhaiten asuinhuoneiden oleskelutiloihin. Makuuhuoneisiin riittää yksi venttiili, kun taas isompiin tiloihin kuten yhdistettyyn olo -ja ruokailuhuoneeseen tarvitaan kaksi venttiiliä.

Velco VT-125

Isoimmasta koosta johtuen myös ulkoilmavirrat ovat suuremmat kuin edellä. Tällöin esimerkiksi makuuhuoneissa ulkoilma sisääntulo vedottomasti voi olla haasteellista. Tätä venttiilikokoa tuleekin käyttää asuintiloissa vain harkitusti.

Velco VT-160

Sopii käytettäväksi ainoastaan suurissa tiloissa, kuten halleissa, kellareissa ja julkisissa tiloissa. Tätä venttiilikokoa käytetään asuintiloissa vain poikkeustapauksissa.

Ulkoilmavirtojen mitoituksesta

Ulkoilmavirtojen suunniteltaessa on otettava huomioon Ympäristöministeriön asetus 1009/2017 uuden rakennuksen sisäilmastosta ja ilmanvaihdosta. Sen mukaan oleskelutilojen ulkoilmavirraksi on mitoitettava vähintään 6 dm3/s henkilöä kohti suunniteltuna käyttöaikana. Koko rakennuksen ulkoilmavirraksi on mitoitettava kuitenkin (0,35 dm3/s)/m2 lattian pinta-alaa kohden suunniteltuna käyttöaikana. Asuinhuoneiston ulkoilmavirraksi on mitoitettava kuitenkin vähintään 18 dm3/s.

Tutkittuja tuloksia

Velco- ja VLK-venttiilien virtausteknisten suoritusarvojen määrittämiseksi tilattiin tarvittavat mittaukset VTT Expert Service Oy:ltä, joka tutkimuksen yhteydessä vaihtoi omistajaa ja nimeä. Tämän vuoksi tutkimuksen raportin laatijana on Eurofins Expert Service Oy.

Taulukossa on esitetty mittaustulokset ilmavirroille eri sisä- ja ulkoilman välisille paine-eroille.

Ilmanvirrat suodattimella (L/s)

Venttiili

5 Pa 10 Pa 20 Pa
VT-80 2,5 3,8 6,0
VT-100  3,7 5,6 8,4
VT-125  5,3 8,6 14,1
VT-160 7,9 12,6 20,3

Ilmanvirrat ilman suodatinta (L/s)

Venttiili

5 Pa 10 Pa 20 Pa
VT-80 7,0 10,0 14,2
VT-100  8,9 12,7 18,1
VT-125  14,4 20,3 28,6
VT-160 17,9 25,3 35,7

Suodattimen vaikutus (%)

Venttiili

5 Pa 10 Pa 20 Pa
VT-80 -65 -62 -58
VT-100  -59 -56 -54
VT-125  -63 -57 -51
VT-160 -56 -50 -43

Ilmavirtojen suunnittelussa käytetään yleensä 10 Pa paine-erotilannetta. Taulukossa voidaan todeta, että Velco VT-100 toteuttaa makuuhuoneessa kahden henkilön ulkoilmatarpeen.

Vanhan venttiilin tilalle

Päivitä asuntosi ilmanvaihto helposti ja edullisesti.

Lue lisää »

Kun venttiili puuttuu

Uudet läpiviennit kätevästi Velco-tuotekokonaisuuksilla.

Lue lisää »

Puiseen tuuletusluukkuun

Venttiilimme asentuvat siististi puuluukkujen pintaan

Lue lisää »

Lisäosat

Tuulensuojat, peite- ja asennuslevyt useissa malleissa ja väreissä.

Lue lisää »

Äänenvaimennus

Nauti toimivasta ilmanvaihdosta ilman meluhäiriöitä.

Lue lisää »