Puiseen tuuletusluukkuun Velco VTR-tuotekokonaisuus

Velco-korvausilmaventtiili on helppo asentaa puiseen tuuletusluukkuun. Venttiilin ja vastakappaleen vakiovärit ovat valkoinen ja ruskea. Tilauksesta myös mustana.

Velco VTR on edullinen ja yksinkertainen tapa parantaa asunnon ilmanvaihtoa. Venttiililautasta ei tarvitse säätää käsin, koska termostaatti avaa sitä automaattisesti ulkoilman lämpötilan mukaan – kylmällä ilmalla pienemmälle ja lämpimällä suuremmalle. Vaikka puuluukku pidetään talvella kiinni, raikasta korvausilmaa virtaa jatkuvasti vedottomasti asuntoon.

Venttiili on puuluukun pinnassa siisti ja huomaamaton. Korvausilma kannattaa suodattaa hyönteisverkkoon kiinnitettävällä Filtrete-suodattimella. Se estää samalla siitepölyn, katupölyn ja terveydelle haitallisten pienhiukkasten pääsyn asuntoon. Meluisissa kohteissa venttiilin yhteyteen voidaan asentaa myös tehokas äänenvaimennin.

Mikäli et löydä etsimääsi tuotetta, ole meihin yhteydessä puhelimitse 09 477 8940 tai sähköpostitse terveysilma@terveysilma.fi. Autamme sinua mielellämme löytämään tarpeisiisi sopivan ratkaisun!

Ota yhteyttä Katso jälleenmyyjät

Asennusohje (VTR-100)

Sijoita venttiili luukun yläosaan n. 100 – 150 mm yläreunasta alaspäin. Asennus käy helposti, kun nostat luukun saranoilta ja poraat reiät mallikuvan mukaan.

 • Poraa merkkireikä luukun läpi (pienellä terällä n. 5 – 10 mm).
 • Seuraa reikäsahan terällä (halk. 105 mm) merkkireikää.
 • Poraa puoleenväliin sisäpuolelta ja tule vastaan ulkopuolelta, niin pinnat säilyvät murtumattomina.
 • Kiinnitä vastakappale VKP-100 puuluukun ulkoilman puoleiseen pintaan kahdella ruuvilla.
 • Pyöritä venttiililautanen irti venttiilistä vastapäivään kääntämällä ja kiinnitä venttiili kolmella ruuvilla puuluukun huoneen puoleiseen pintaan. Tarkista, että venttiilin tiivisterengas asettuu tiiviisti vastakappaleen sisäpintaan, mikä estää ilman ohivuodon.
 • Pyöritä lautanen takaisin paikoilleen ns. naksahdusasentoon.
 • Säädä venttiili käyttöohjeen mukaisesti.

Avatusta luukusta näkyy vain venttiilin termostaatti. Vastakappaleella (VKP) saadaan poratun reiän reunat peittoon. Hyönteisverkoon kannattaa kiinnittää FILTRETE™ suodatin, joka suodattaa tuloilman luukun ollessa auki tai kiinni.

VELCO VTR-100 -vähittäismyyntipakkaus sisältää

 • Velco-venttiilin (VT-100)
 • vastakappaleen (VKP-100)
 • kiinnitysruuvit
 • asennusohjeen
             

Reiän poraamiseen puuluukkuun tarvitaan halk. 105 mm:n reikäsaha (ns. rasiaterä), joka ei sisälly pakkaukseen. 

Hinnasto

Korvausilman suodatukseen FILTRETE™ Aero suodatinmateriaali
(1100 x 1300 mm, 1,43 m²)

Filtrete Aero suodatinmateriaali kiinnitetään kaksipuolisella teipillä hyönteisverkon päälle. Vähittäismyyntipakkauksen 1,43 m²:n suodattimesta on helppo leikata useita paloja.

Teippirulla (12,5 m) on mukana pakkauksessa. VTT:n testaama, erittäin tehokas F7-luokan suodatinmateriaali estää katupölyn, siitepölyn ja pienhiukkasten pääsyn asuntoon. Filtrete on 3M-yhtiön kehittämä tuote.

Lue lisää

Äänenvaimennukseen ääniloukku

Ääniloukku vaimentaa ulkoa kantautuvan melun. Tuuletusluukun ulkopintaan ruuveilla kiinnitettävä ääniloukku on helppo asentaa jälkiasennuksena.

VTT:n testaama ääniloukku on sisäpinnaltaan vaimennettu äänieristysmateriaalilla. Ilma virtaa venttiilistä normaalisti, mutta ääniloukku vaimentaa äänet. Ääniloukkua voidaan myös tarvittaessa lyhentää.

Ilma pääsee sisään ääniloukun alaosasta ja kulkee ääniloukun läpi kohti venttiiliä ja sieltä sisälle asuntoon. Ääniloukkuja löytyy sekä 17 cm että 20 cm levyisenä, väreinä valkoinen ja ruskea.

Lataa lisätietoja

Velco VTR-100 korvausilmaventtiilin asennusohje

Tekniset tiedot ja asennusohjeet

Velco-venttiilin tekniset tiedot

Lisätarvikkeiden tekniset tiedot

Suunnittelijalle

Velco-venttiilien asennusohjeet

Puiseen tuuletusluukkuun: Velco VTR-100

Filtrete VS-100 suodattimen vaihto-ohje