Alapohjan ilmanvaihto VELCO APT-laitteistolla

VELCO APT -laitteisto on tehokas ja taloudellinen tapa tuulettaa ja alipaineistaa kiinteistön alapohja. Laitteisto voidaan asentaa niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloonkin.

Useissa kiinteistöissä asuintilat ovat hieman alipaineisia alapohjaan nähden. Tästä johtuen alapohjasta nousee asuintiloihin epäpuhdasta ilmaa rakennevuotoina, mistä aiheutuu sisäilmaongelmia. Alipaineistamalla kiinteistön alapohjan ehkäiset epätoivotut rakennevuodot. Näin ilman kulkusuunta muuttuu asuintiloista poispäin.

VELCO APT soveltuu muihinkin tiloihin, kuten kouluihin ja päiväkoteihin, joissa kärsitään sisäilmaongelmista. Laitteisto voidaan myös asentaa tiloihin, joista tarvitsee poistaa suuria määriä kosteutta tai likaista ilmaa. VELCO APT -laitteiston hinta on asennettunakin vain muutamia tuhansia euroja. Saatavaan hyötyyn nähden puhutaan siis edullisesta investoinnista.

Laitteen voi tilata joko suoraan meiltä tai Onnisen Express -ketjun kautta. Lue myös, miten ongelmat ratkaistiin Helsingin Roihuvuoressa.

Ota yhteyttä

VELCO APT:n toiminta

 • Velco APT -laitteiston käyttöä ohjaa moottorisäädin.
 • IP 45 -luokiteltu poistopuhallin puhaltaa kostean ilman alapohjasta ulkoyksikön kautta ulos, ja kostea ilma ohjataan pois seinäpinnasta.
 • Raikasta korvausilmaa ohjataan toisen kanavan kautta sisäyksikköön.
 • Sisäyksikössä olevan Velco-korvausilmaventtiilin termostaatti säätää automaattisesti venttiililautasen avausta kylmällä pienemmälle ja lämpöisellä suuremmalle. 

Kahdeksan faktaa VELCO APT:sta

 1. Suunniteltu toimimaan kosteissa tiloissa
 2. Automatiikka huolehtii laitteiston toiminnasta ympäri vuoden
 3. Valmistettu korkealaatuisista komponenteista
 4. Poistaa kosteutta alapohjasta
 5. Vaihtaa ilman suunnan, jolloin alapohjan epäpuhtaudet eivät nouse asuintiloihin
 6. Edullinen asentaa ja käyttää - sähkön kulutus toiminnassa maks 140W/h
 7. Voidaan kytkeä talovalvontajärjestelmään tai ohjata antureilla
 8. Poistaa radonia